EBİS PROJESİ İLERLETİLİYOR – Tolga ATAKAN | Tolga Atakan Resmi Web Sitesi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş başkanlığında, bakanlık ve ASELSANNET yetkili ve teknik uzmanlarından oluşan heyeti dün kabul etti.

Kabulün ardından ASELSANNET tarafından ülkemize sağlanan Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile ilgili heyetle arası toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkiye’den gelen heyetle birlikte İnşaat Encümeni Yönetim Kurulu üyeleri, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm yetkilileri katıldı.

Toplantıda EBİS cihazlarının Lefkoşa’da İMO, Gazimağusa’da DAÜ; Lefke’de Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve Güzelyurt’ta Orta Doğu Teknik Üniversitesi-Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ-KKK) laboratuvarlarına kurulumu değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, ülkemizde inşaat denetiminin mümkün olan en kısa sürede başlaması ve inşaat yapı denetim sisteminin geliştirilmesi için mevcut çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonrası TC ve KKTC heyetleri İMO, LAÜ ve ODTÜ-KKK’yı ziyaret ederek laboratuvarlarda inceleme gerçekleştirdi. Heyetler yine bugün DAÜ laboratuvarında da incelemelerde bulunarak projenin iş programını oluşturacak.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı’nın geçtiğimiz hafta Ankara’ya gerçekleştirdiği resmi çalışma ziyaretinde, EBİS’in KKTC’de uygulanması için ilgili kurumlarla anlaşma sağlamıştı.

logo-footer